2014. március 23., vasárnap

Ami az én világomat mozgatja

Sziasztok!

Már haza is érkeztem Nagyváradról (Oradea) tegnapelőtt, és itt is van a várt blogbejegyzés. De mielőtt leírnám a pontos részleteket, egy kis háttérinformáció.

Iskolánkban második éve működik már a Comenius program, ahol rajtunk kívül még 5 iskolával tartjuk a kapcsolatot. A téma a környezetvédelem. Mindannyian részesei vagyunk ennek a programnak. Nóri, Anita és Fruzsi Szlovéniában, Detti Bulgáriában, míg jómagam (Bence) Szlovéniában és Romániában voltunk. Ezek a programok a legjobbak szoktak lenni!

Ez kapcsolódik is a világom egyik mozgatórugójához, a nemzetközi kapcsolatokhoz. Angoltudásom kihasználva könnyen tudtam most is Nagyváradon barátokat szerezni, akikkel szerencsére nem tört meg a kapcsolatom az elbúcsúzást követő pillanatban sem. Röviden, hogy mi volt. Hétfőn iskola-, kedden városbemutatás szennyvíztelep látogatással egybekötve. Szerdán Salica Turda, csütörtökön Medvék barlangja, valamint búcsúest. Bevallom, nagyon hiányzik a hét.

De a másik fő dolog, ami miatt le kell írnom az élménybeszámolót. A kellemeset mindig össze szeretem kötni a hasznossal. Így iskolánk leple alatt játék- és könyvgyűjtést szerveztünk a Szent Angéla Otthonban lakó magyar gyerekeknek. Mint azt megtudtuk, tartós háztartási termékekben is hiány van, tanáraimmal visszamentünk még egyszer egy ilyen pakkal.

A gyermekek arcán ült a boldogság, nagyon szerették a játékokat. És ez számomra az egyik legjobb érzés, hogy a másiknak örömet tudjak okozni. Sokszor egy-egy ilyen gyermekotthonban nem látják a jövőt a fiatalok. De szerencsére ezt ebben az intézményben nem tapasztaltuk. Nagyon kedvesek és odafigyelők a gondviselők, remek példát mutatnak a gyerekeknek. Külön szeretném megköszönni Ferenc Attillának az összeköttetést!

Egy másik projekt, ami ezzel kapcsolatban áll, a jövő héten fog lezajlani. Erről is beszámolót fogunk tartani. Kecskeméten fog a dolog történni, nem megyünk most át még a városhatáron sem. :) Képek hamarosan, további (hosszabb blogbejegyzés a kecskeméti akció után) beszámoló következik.

Bence :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése